Lækker Svinemørbrad – Hemmeligheden er smør
Med sommer
kartofler og salat
Jeg har ofte
haft det problem med svinemørbraden at den bliver tør, og jeg har været på
jagt efter noget der har kunne gøre den lækker og saftig. Jeg har prøvet med
feta (salattern),
pikant ost, forskellige urter osv. Men selvom det alt sammen har givet en
lækker smag, så syntes jeg ikke det har hjulpet på det tørre. Men så prøvede
jeg i går noget nyt, som jeg nu vil dele med jer, og jeg er sikker på dette har
potentiale.
Vare
|
Mængre
|
Svinemørbrad
|
1
stk
|
Smør
|
10g
|
Persille
|
En
håndfuld
|
Rødløg
|
¼ - ½ (alt
efter størrelse)
|
Olivenolie
|
1-2
spsk.
|
Hav salt
|
Til krydring
|
Asparges kartofler
|
500g
|
Persille
|
En
håndfuld
|
Olivenolie
|
1-2 spsk.
|
Mørbraden:
Start ud med at
puds Svinemørbraden (puds? Skal jeg polere den? – nej, de skal fjerne de sener
der sidder på kødet, de er ikke særlig rare at tygge i), og når det er
gjort skæres der en rille i kødet, på den lange led.
Skyl persillen
og kom den ned i rillen (det gør ikke noget stilken kommer med), hak
rødløget i fine stykker og kom det ned i rillen også. Nu er tiden kommet til at
komme smør i. Sørg for at der er skåret en skive af smørret, så det bare skal
skæres i små stænger, som ligges ned i rillen på mørbraden, sammen med
persillen og rødløget. Nu skal mørbraden snøres ind i noget tråd, så alt det
lækre bliver inden i mørbraden (sørg for at lave rillen stor nok, så man kan ”lukke”
mørbraden).
Varm en pande
op, kom olivenolie på panden, og brun mørbraden. Mørbraden skal kun brunes ikke
steges! så ta den af panden, når alle sider har fået lidt farve.
Når mørbraden er
brunet kommes den i et ildfast fad med en lille smule vand i, og smides i en
200 grader (180 varmluft) varm ovn. Har skal den så være i 30-35 min, og så er
den færdig.
Når mørbraden er
færdig tages den ud af ovnen, lad den lige trække i nogle minutter inden man skære
i den. Skær mørbraden i stykker på 1,5 cm, og lig dem på en lun tallerken. Drys
nu havsalt over (hvorfor havsalt og ikke almindelig salt? – jeg syntes at havsalt giver en
god smag, og så ser det bare godt ud).
Sommer kartoflerne på 3 linjer:
Imens mørbraden
er i ovnen, koges, og pilles asparges kartoflerne. Når de er kogte, kommes de
i en skål, hvor man tilsætter olivenolie, og frisk hakke persille. Bland det
godt rundt, og så er der lækre sommerkartofler.
Salaten:
Hey hør hov, der
mangler da ingredienserne til salaten?. Ja, men der er fordi det er den samme
salat som jeg lavede til frikadellerne (LINK). Jeg har dog lavet en lille ændring,
hvor jeg har skiftet avokadoen ud med finthakket rødløg. Jeg brugte bare resten
af det rødløg som ikke blev brugt i mørbraden.
Velbekomme!
Tips!
Mørbraden: brug
eventuelt andre urter end persille, eller andre urter sammen med persille.
Kartoffel: det samme som mørbraden. MEN for din egen skyld, så brug friske urter.
Kartoffel: det samme som mørbraden. MEN for din egen skyld, så brug friske urter.
Man behøver ikke
bruge olivenolie, men jeg syntes bare det giver en god smag til det retten.
Kommentarer
Send en kommentar