Chicken Gumbo - lidt til den store sult!


Chicken Gumbo
Med pølser.



Vi havde gæster, og jeg havde ikke lyst til at bruge hele dagen ude  i køkkenet, så derfor valgte jeg denne ret, der både er super let at lave, kræver ikke meget tid og smager himmelsk.

Denne ret er til 4-6 personer, og den smager endnu bedre dagen efter, og kan sagtens fryses ned. Så hvis man er alene, eller et par, så er der mad til nogle dage her.

INDEN DU GÅ I GANG, vil jeg anbefale en ret så stor gryde, man kan selvfølgelig godt skære ned på mængderne, men det kan være lidt svært at skaffe en halv kylling.

I denne ret, skal der bruge en blanding af forskellige krydderier. Der er en nogle omgange her, så man kan sagtens halvere blandingen. Men den smager godt til kylling, så jeg kommer bare resten af blandingen op i en lufttæt beholder, og bruger det når jeg laver kylling.

Kreoler-krydderi:
Vare
Mængde
Paprika
2,5 spsk.
Salt
2 spsk.
Hvidløgspulver
2 spsk.
Løgpulver
1 spsk.
Sort Peber
1 spsk.
Cayennepeber
1 spsk.
Tørret Oregano
1 spsk.
Tørret Timian
1 spsk.

Alle krydderierne skal bare blandet sammen og kommes i en lufttæt beholder.

Og nu til Gumboen:
Vare
Mængde
Hel kylling
1,600 kg.
Grill pølser
400 g. (Store og kryddret)
Kreoler-krydderi
3-4 spsk.
Løg
2 store.
Peberfrugt.
2 stk.
Hvidløg
3-4 fede
Olie
1,5 dl
Mel
1,5 dl
Hønsebouillon
1 ½ - 2L


Ris
100-150g pr. person

Forberedelse af kødet:
Jeg starter ud med at partere kyllingen i 8 stykker. 2 lår, 2 vinger (uden det yderste led) og brystet som jeg deler i 2, så der er 4 stykker. De skal så krydres i krydderblandingen, og brunes på en pande. Imens kyllingen brunes, skæres pølserne i gode solide stykker, og brunes på panden efter kyllingen. Kyllingen behøver ikke blive gennemstegt på panden, da den kommer ned i gryden og bliver kogt.

Gumboen bliver til:
Start ud med at hakke Løg, peberfrugt og hvidløg, og kom det i en skål, så det er klart til at blive stegt. (hvorfor allerede nu? – fordi nu skal vi i gang med at lave en roux, og hvis man først hakker løg osv. Når rouxen er klar, så kan den godt ende med at blive sort) Vi går nu i gang med at lave en roux, som er olie og mel der kommer i en varm gryder, og over 5-10 min. skal den være under konstant omrøring, indtil den har mørke brun farve, dette giver en lidt nøddeagtig smag til retten, og en dugt at popcorn i køkkenet. Når rouxen har den rigtige farve, så skal løgene, peberfrugtet og hvidløget i og steges i 5 minutters tid. Og så skal der tilføjes hønse bouillon og kødet. Dette skal nu stå i 1 ½ - 2 timer og småsimre i gryden med låg på.

Når tiden er gået skummes det værste fedt fra, og det serveres med ris og groft brød.

Velbekomme!



Tips!:
Jeg syntes det er vigtig med en pølse der smager af noget, og er godt krydret. Men kan godt bruge kålpølser hvis man kan skaffe det.
Kom eventuelt 1-2 laurbærblade ned i gryden mens den koger, og man kan også sagtens komme bladselleri i sammen med løg, peberfrugt og hvidløg.
Det smager super godt dagen efter også, MEN HUSK! At fjern bene fra kyllingen, hvis det kommes i mikroovnen.
Hvis det skal være helt rigtigt, så skal der også okra i denne ret, det smager af næsten ingenting, og gør retten mere slimet.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål