Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Nytårsmarinade

Honningmarineret kalvekødet - Ølmarineret svinemørbrad - Gyrosmarineret kyllingebryst

Nytår kræver dejlig lækker mad… Men når man ikke har tid til at lave det og forberede inden aftenen, må man lave den selv J så det bliver til raclette, men derfor er der ingen grund til at det skal være kedeligt, så derfor marinerede jeg kødet… dagen før, 3 forskelige slags kød.


Jeg tager dem en af gangen her. Først har vi Gyros marineret kyllingebryst.
Ingredienser:
Mængde
Kyllingebryst
1 kg
Hvidløg
2 pressede fede
Limesaft fra
1 stk.
Paprika
2 spsk.
Chilipulver
1 tsk.
Olie
5 spsk.
Salt og peber


Bland alle krydderierne sammen i en skål, og lad det stå imens kyllingebrysterne bliver skålet i passende størrelser / strimler. Kom bland kyllingen og marinaden godt sammen og kom det ned i en pose. Stil det i køleskabet indtil det skal bruges.



Øl marineret Svinemørbrad:
Ingredienser
Mængde
Svinemørbrad
1,2 kg
Stout øl
1 dl.
Appelsin
1 dl
Hvidløg
3 finthakket fede
paprika
1 tsk.
Frisk chili
1 tsk.
Tomatpure
2 tsk.
Lime saft
½ dl.
Salt peber


Samme fremgangsmåde som kyllingen, bland marinaden sammen først, skær kødet i passende strimler, og bland det godt sammen og kom det hele i en pose, og stil det i køleskabet til det skal bruges.


Så kom turen til Honningmarineret kalvekød:
Ingredienser
Mængde
Kalvekød
1,5 kg
Olie
2 spsk.
Lime
½
Sennep
1 spsk.
Ketchup
8 spsk
Honning
8 spsk.
soyasouce
2 spsk.
Knust hvidløg
3 fede
Fint hakket løg
5 spsk.
Salt g peber


Igen starter vi ud med at lave marinaden. Hvis honningen er meget hård, så kom marinaden i et vandbad, så den bliver lunet og honningen begynder at blive blødere. Skær også her kalvekødet i passende strimler og bland kødet med marinaden. Kom det ned i en pose, og stil det i køleskabet til det skal bruges.



Velbekomme!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål