Ceasar Salat ala. den blå
Ceasar salat
Med ovnbagte kartofler.
Jeg havde noget kylling til overs og viste ikke hvad jeg
lige skulle bruge det til. Så jeg fik ideen af lave en ceacar salat. Mente dog
ikke jeg havde kylling nok, så jeg købte noget mere, og glemte det andet, så
det er stadig i mit køleskab… suk.
Vare
|
Mængde
|
Kyllingebryst
|
2-3 stk.
|
Olivenolie
|
7 spsk.
|
Hvidvins eddike
|
1-2 spsk
|
Hvidløg
|
1 fed
|
Sennep
|
½ tsk
|
Citronsaft
|
1 ½ tsk.
|
Pasteuriseret æggeblomme
|
1-2 blommer
|
Romanie salat
|
1-2 hoveder
|
Permasan (frisk)
|
Efter smag og behag
|
Hvidt brød
|
3 skiver
|
Kartofler
|
500g (eller hvor meget man nu
spiser)
|
Olie
|
1-2 spsk
|
Salt, timian
|
Croutoner:
Hvis man ikke har nogle croutoner, så lav dem af de 3
skriver brød. Du kan sagtens bruge noget ”gammelt” tørt brød (der ikke er
levende). Skær dem i tern, smid dem på en bradepande og kom dem i en kold ovn,
som du så sætter på 200 grader, og når ovnen når 200 grader så er de færdige
(hvis ikke før, så hold lige øje med dem).
Kyllingen:
Jeg startede ud med at skære mine kyllingebryser i mindre
tern, og stegte dem på en meget varm pande, så de fik en fin stegeskorpe. Når
de var nok, slukkede jeg, og lod dem kæle af. Ceasar salat skal serveres kold.
Kartoflerne:
Jeg gik nu i gang med kartoflerne, som var små fine
kartofler, der ikke skulle skraldes. Så derfor skyllede jeg dem bare, og kom
dem i et ildfast fad. Tilsæt olie, salt og timian, og bland det så godt sammen.
Og vi er så, så heldige af vi allerede har forvarmet ovnen pga. Croutonerne, de
kartoflerne skal bare ind i ovnen i 30 min. (jeg vil anbefale lige at røre lidt
rundt i kartoflerne en gang imellem, så de ikke brænder på)
Da de 30 min. så var gået, gik jeg lige ud og tjekkede
engang om de var nok, hvis de er, så slukker man bare ovnen, hvis ikke så lader
man dem bare stå til man har lavet dressingen til salaten.
Dressingen:
Dressingen er meget ligefrem, man blander bare Olie, eddike,
hvidløg, sennep, citronsaft og æggeblomme (jeg brugte dog ikke pasteuriseret
æggeblommer, fordi jeg er viking (øøøøh? - bla bla bla er alt hvad jeg kan høre), men jeg må dog hellere anbefale at
man gør det, så man ikke ender op med dårlig mave), pisk så blandingen til det
begynder at skumme.
Come together, right
noooooow:
Skær / riv parmasanen i flager, og der skal så blandes med
dressingen, salaten (husk at skyld det godt), kyllingen og croutonerne og så er
der serveret. Husk kartoflerne i ovnen ;-)
Server eventuelt med et godt / groft / godt groft flute til.
Velbekomme!
Tips:
Lav det.
Ej seriøst… lav det :-D
Kommentarer
Send en kommentar