Flæskeburger med Coleslaw



Flæskeburger med Coleslaw
Og hjemmebagte boller



Her har vi så alt hvad der skal bruges til denne dejlige ret til to.
Vare
Mængde
Spidskål
1 stk
Gulerøder
1-2 stk.
Løg
1 stk.
Mayonnaise
1 dl.
Eddike
1-2 spsk.
Sukker
1-2 spsk.


Flæsk
600 g
Laurbærblad
2 stk.


Hvede mel
450 g
Durum mel
175 g
Gær
25 g
Vand
3 - 3,5 
Sukker
1 spsk.
Olie
2 spsk.


Agurk
0.5 stk.
Tomat
4 stk.


Salt og peber


Coleslaw:
Start med at blande mayonnaise, eddike, sukker og salt (1/4 tsk.) i en skål, smag til, den skal være sød og syrlig på samme tid. Hak løg fint og blande det i dressingen.
Halver kålen, fjern roden /enden / eller hvad den hedder, og hak det i små stykker.  Riv gulerødderne og hæld det hele i en stor skål. Hæld dressingen over kålblandingen og bland godt. Stil coleslawen i køleskab til den skal serveres.

Burgerboller:
Gæret røres ud i det lunkent vand sammen med salt (1 1/2 tsk), sukker og olie. Durummel og hvedemel tilsættes og det hele røres godt sammen i skålen, og når det er muligt så kom det ud på bordet og ælt det i 5 min. kom det tilbage i skålen og lad det hæve i 30 minutter. Form dejen til 6 flade boller på ca. 10 cm. i diameter. Læg dem på en bageplade og lad dem hæve under et viskestykke i 1½-2 timer (indtil de er den tykkelse man ønsker, husk de hæver også lidt inde i ovnen). Bag ca. 15 minutter ved 225 grader (200 grader varmluft).


Flæsk:
Kom flæsket i en gryde og brun det. Når kødet er brunet, kom laurbærbladene ned til kødet og dæk kødet med vand, og lad det simre (småkoge) i 30 min., hvorefter det skal på en rist og ind i ovnen (200 grader, 180 grader varmluft) i 15 min.

Skær Agurk og tomat i skiver, og så er det ellers bare at komme igang med at spise.




Velbekomme!

Tips!:
Bollerne smager også fantastisk dagen efter til frokost, med coleslaw og pålæg.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål