mmm. Frikadeller

Frikadeller
med brun sovs og kartofler


Findes der noget bedre end en god omgang frikadeller? nej, vel?
Jeg havde nogle tørre rundstykker til overs, som jeg kom ned i en skål sammen med noget mælk, så rundstykkerne bliver opløst. Når de er opløst, kommes der æg, hakkes kalv og flæsk (eller bare svinekød), et halvt finhakket løg, og et halvt revet løg (der giver en god smag) en lille håndfuld havregryn (det giver frikadellerne noget mere fylde, så man bliver mere mæt) samt salt og peber, rør det godt sammen, og stil det på køl i en times tid eller to.

Steg frikadellerne på panden ved mellem varme (hvis der er for meget varme på panden, så bliver de brankede og sorte) i noget smør eller margarine. Når frikadellerne er færdige tages de af panden, og lav en smørbolle på panden (smørbolle? - Kom noget mere margarine på panden og når det er smeltet kommes der noget mel på panden, og det røres ud så der ikke er nogle klumper) og kom derefter mælk og en-to tsk sennep på panden. Kog sovsen op, og smag til med salt og peber.


Velbekomme!
Tips!
Lav rigeligt at det hele, for både kartofler og frikadeller smager godt oven på rugbrød :-D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål