Kyllinge pølse


Kyllingepølse
Med purre, karamelliserede perleløg og sauce.



Ingrediens                                
Mængde
Selleri
25 g
Gulerod
35 g (en lille)
Pastinak
30 g (en lille)
Scarlotteløg
1 stk (el. Et lille løg)
Æg
1 stk
Hakket svinekød 15%
250g
Kyllingebryst
4 stk.
Bacon i tern
100 g
Muskatnød
1 tsk.
Pistagenødder (usaltet)
20 g
Salt & peber



Vi starter med farsen:
Hak selleri gulerod og pastinak i små fine tern, og blancher den i noget letsaltet vand, i ca. 2 min. (de skal lige have lidt bid), si derefter vandet fra, og stil dem til afkøling.

Hak løget fint, og kom det ned i en skål, sammen med æggene og det hakkede svinekød. Bland det godt rundt og tilsæt salt, peber og revet muskatnød.
Hak nu pistagenødderne groft, og kom ned til farsen sammen med de afkølede gulerødder, selleri og pastinak, og bacon i tern, rør det godt sammen (men vær forsigtig, ellers smatter gulerødderne osv. ud)

Vi går nu i gang med kyllingebrysterne:
Bank kyllingebrysterne flade (dette gøres lettest mellem 2 fryseposer), og placer dem på noget film (jeg har lavet et kryds så jeg også har nogle ’håndtag’), brysterne må gerne danne en firkant / rektangel (som er? – en aflang firkant), kom farsen midt på de fladebankede kyllingebryster, og rul det stramt. Pak den herefter ind i stanniol så det holder på filmen og væsken hvis der skulle gå hul på filmen.
Pocher / kog (vandet skal kun lige og lige koge) pølsen i 40-45 min (den skal have en centertemperatur på 70-80 grader). Ta’ pølsen op, og stil den til afkøling, inden man begynder at skære i den.

Så blev det tid til saucen:
Ingrediens                                
Mængde
Kyllingefond (Kraftig)
500 ml
Rødvin
4 dl.
Kog fonden og rødvinen ind, til ca. ¾ L, og ta’ 2.5 dl fra (som skal bruges senere) og lad resten simre til en intens smagene masse. (var det det? – Yeap)


Så kom turen til purren:
Ingrediens                                
Mængde
Selleri
150 g
Gulerødder
200 g
Kartofler
500 g
Pastinak
150 g
Hvidvin
1,5 dl
Hvidvinseddike
0.25 – 0.5 dl
Fløde
1/4 L


Skræl og hak alle rodfrugterne i grove stykker. Kom det ned i en gryde, og ”brun” det lidt af (de skal bare lige falde lidt sammen). Så skal der tilsættes hvidvin og hvidvinseddike og lad det koge næsten væk.
Tilsæt så fløden, og skrue ned for varmen, og kom låg på rodfrugterne til de er møre (hvornår ved jeg de er det? – når du kan halvere dem med en grydeske uden brug af kræfter).

Til slut:
Ingrediens                                
Mængde
Syltede perleløg
100 g (drænet vægt)
Sukker
50 g
Smør
10 g

Pak kyllingepølsen ud, og skær den i ca. 1-2 cm store stykker og kom dem på en pande med noget smør. Hæld de 2.5 dl sauce over pølsestykkerne og bliv ved med at væde dem (hvordan? – Ta’ en spiseske og hæld sovsen fra panden over pølsestykkerne), fortsæt med dette til det ligner de er karamelliserede.
Imens man væder pølsestykkerne, kan man passende smelte noget sukker og smør på en pande, og karamellisere nogle syltede perleløg.
Når pølsestykkerne og perleløgene er karamelliserede, skal man purrer rodfrugterene (dette røres lettest med en stavblænder), og smag derefter til med salt og peber.
Nu skulle det hele være klar til servering.

Det der skinner på tallerknen er saucen
- den er svær at se, men let at smage -

Velbekomme!

Tips!
Hvis du er usikker på hvordan dette skal gøres, så anbefaler jeg at du ser dette afsnit som gav mig inspiration til denne ret. : http://www.dr.dk/DR1/price-og-blomsterberg/Opskrifter/marvben-perlehoeneballotine-paerer-belle-helene.htm
Mette Blomsterberg og James Price, opskriften hedder : Perlehøneballotine med jordskokpuré, rosenkål og tyttebær.’





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål