Laks i skov . . . eller noget


Krydret laks
Med Smørkartofler & -gulerødder og senneps sovs



Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst har lavet noget lækkert med fisk, og syntes at det var på tide. Det smager super lækkert, og tager ingen tid at lave.


Vare
Mængde
Laks
4 stk.
Kartofler
En god håndfuld
Gulerødder
4 mellem store
Smør
50g
Mælk
2-3 dl
Sennep
1-2 tsk
Citron
0.5 stk.
Mel
1 spsk.
Rosmarin, timian, salt & peber



Start ud med at krydre laksen med rosmarin, timian salt og peber, og stil den til side (hvorfor det? – så smagen kan trænge lidt ind i fisken inden den  bliver stegt).

Smørdampet kartofler og gulerødder:
Skrald kartoflerne og gulerødderne og skær dem i små tern (ca. 1x1cm). Smelt smørret i en gryde, og kom kartoflerne og gulerødderne ned i gryden og lad det simre under låg i  15-20 min, eller indtil de er møre (rør rundt en gang i mellem, så de ikke bliver brændt på, men ikke for voldsomt ellers bliver det mos).  Når de er møre, så kan man lige stege dem lynhurtigt på panden, så de får en lille stegeskorpe.

Laksen:
Imens kartofler og gulerødder bliver "smørdampet", så steger vi laksen. Varm en pande, og kom lidt olie på den. Steg så laksen med skindsiden nedad, og når laksen er lidt over halvt færdig, vendes den og der slukkes for varmen (fisken er nok når den går fra hinanden når man tager fat i den).

Sennepssovsen:
Du kan vælge at lave dette i en gryde eller lave den i samme pande som laksen er blevet stegt i (Jeg foretrækker samme pande, men husk at holde laksen lun). Lav en smørbolle af smeltet smør / margarine, og mel. Kom senneppen på panden, og tilføj mælk. Rør rundt indtil sovsen har den konsistens der ønskes (hvad hvis den ikke bliver tykkere? – Lav altid en ”stor smørbolle” og brug så det du regner med, så har du altid lidt tilovers, som du så kan komme ned i sovsen for at jævne den). Smag til med salt og peber og en lille smule citron så den også bliver en smule syrlig.

Velbekomme!


Tips!
Pas på med at bruge for meget Rosmarin eller timian det kan let komme til at smage som en skov.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål