Laks i skov . . . eller noget
Krydret laks
Med
Smørkartofler & -gulerødder og senneps sovs
Det er ved at
være et stykke tid siden jeg sidst har lavet noget lækkert med fisk, og syntes
at det var på tide. Det smager super lækkert, og tager ingen tid at lave.
Vare
|
Mængde
|
Laks
|
4
stk.
|
Kartofler
|
En god
håndfuld
|
Gulerødder
|
4
mellem store
|
Smør
|
50g
|
Mælk
|
2-3
dl
|
Sennep
|
1-2 tsk
|
Citron
|
0.5
stk.
|
Mel
|
1 spsk.
|
Rosmarin,
timian, salt & peber
|
|
Start ud med at
krydre laksen med rosmarin, timian salt og peber, og stil den til side (hvorfor
det? – så smagen kan trænge lidt ind i fisken inden den bliver stegt).
Smørdampet kartofler og gulerødder:
Skrald
kartoflerne og gulerødderne og skær dem i små tern (ca. 1x1cm). Smelt smørret i
en gryde, og kom kartoflerne og gulerødderne ned i gryden og lad det
simre under låg i 15-20 min, eller indtil de er møre (rør rundt en gang i
mellem, så de ikke bliver brændt på, men ikke for voldsomt ellers bliver det mos). Når de er møre, så kan man lige stege dem
lynhurtigt på panden, så de får en lille stegeskorpe.
Laksen:
Imens kartofler og gulerødder bliver "smørdampet", så steger vi laksen. Varm en pande, og
kom lidt olie på den. Steg så laksen med skindsiden nedad, og når laksen er lidt over halvt færdig, vendes den og der slukkes for varmen (fisken er nok når den går fra hinanden når man tager fat i den).
Sennepssovsen:
Du kan vælge at
lave dette i en gryde eller lave den i samme pande som laksen er blevet stegt i
(Jeg foretrækker samme pande, men husk at holde laksen lun). Lav en smørbolle af
smeltet smør / margarine, og mel. Kom senneppen på panden, og tilføj mælk. Rør rundt
indtil sovsen har den konsistens der ønskes (hvad hvis den ikke bliver tykkere?
– Lav altid en ”stor smørbolle” og brug så det du regner med, så har du altid
lidt tilovers, som du så kan komme ned i sovsen for at jævne den). Smag til med
salt og peber og en lille smule citron så den også bliver en smule syrlig.
Velbekomme!
Tips!
Pas på med at
bruge for meget Rosmarin eller timian det kan let komme til at smage som en
skov.
Kommentarer
Send en kommentar