Salat til Nytår


Salat til Nytår
3 Salater
Grøn salat, Waldorfsalat, Broccoli salat

Grøn, Waldorf og broccoli salat


Vi går igang med de tre salater i rækkefølgen: Normal grøn salat, waldorfsalat og broccoli salat

Ingredienser:
Mængde:
Iceberg
1 stk.
Agurk
1 stk.
Snack peber
3 stk.
Cherry tomat
500g
Gul peber
1 stk.


Mayonnaise
500 ml
Cremefraiche 18%
500 ml


Vindruer (uden sten)
200g
Bladselleri
4 stænger
Valnødder
20g (og lidt til pynt)
Syrlige æbler
1-2 stk (alt efter størrelse)


Broccoli
1 stk
Solsikkekerner

Bacon i tern
250 g
Engelsk sovs
Smag og behag
Hvidvins eddike
Smag og behag
Sukker
Smag og behag

Den grønne salat:
Man skære egentlig salaten som man selv har lyst til, men her er hvordan vi skar det ud.
Skyl og rens, alt salaten, inden det skal bruges.
Vi starter med Iceberg salaten, hvor vi fjerner ’roden’ (slå salathovedet ned i bordet, med rod enden nedad, så er den let at tage ud) ,  halver hovedet to gange, og skær det i tynde skiver.
Agurken bliver delt på langs to gange og hak det i små stykker. Del snack peberen i 2, og hak den i små strimler, det samme gøres med den gule peber. Til sidst har vi tomaterne, som vi delte i fire. Kom icebergsalaten ned i en skål og bland agurk, snackpeber, tomat og gul peber sammen og kom det oven på icebergen.

Den grønne salat


Dressing til Waldorf- og Broccolisalat:
Vi bruger den samme dressing til Waldorf- og Broccoli salat, så derfor blander vi mayonnaise og cremefraichen sammen og deler det op i 2 skåle.

Waldorf Salaten:
Denne salat og også meget nem og hurtig at lave, da man kun skal:
Halvere vindruerne, skær bladsellerien i stykker af 5mm., hak valnødderne i mindre stykker og kom det ned i skålen med dressingen. Mht. Æblerne kan man skræller dem eller lade være, det er som man selv vil, vi beholdte skrællen. Skær æblet/æblerne i 8 både, og hak dem i stykker på 1 cm (kom dem ned i dressingen med det samme, ellers bliver de brune).
Til pynt har vi taget nogle halve valnødder og nogle af bladene fra bladsellerien og lagt på toppen.

Waldorfsalat


Broccoli salta:
Vi startede med at smage dressingen til med sukker, engelsk sovs og hvidvinseddike, den skal være lidt sød, sur (da vi brugte cremefraiche i dressingen, brugte vi ikke så meget hvidvinseddike) og man skal kunne smage den engelske sovs.
Steg baconternene så de bliver sprøde, og kom dem på et stykke køkkenrulle der kan suge fedtet ( ingen baconfedt? Jamen kan du ik bruge det til noget da? – Nope, ingen bacon fedt i salaten). Skær broccolien i mindre stykker (små nok til at de ikke skal skæres over, når det skal spises) og blanchere dem (hvad i alverden er det? – kom stykkerne ned i noget kogende vand, i 2 minutters tid, og ta’ dem op igen) så de stadig er lidt sprøde.
Når baconen og broccolien er afkølet, kommes broccolien ned i dressingen sammen med solsikkekernerne, bland det godt rundt og pynt med solsikkekerner og baconen.

Broccolisalat


Velbekomme!

Tips!:
Du kan komme alt i en grøn salat (alt!? – Tænk dig nu om), og tænk gerne i noget farvespil, fx bruger jeg gul peber, fordi jeg ikke har noget gult i salaten. Man kan fx også bruge majs.
Til waldorfsalaten kan man vælge kun at bruge cremefraiche (hvis man bruger 38% bliver den meget, fed og kan godt blive en smule, ja, vammel), man kan bruge en blanding af flødeskum og cremefraiche, det kommer an på hvad man bedst kan lide.
Til broccolisalaten, man kan også komme lidt rosiner ned i salaten.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål