Mørbradbøffer med bagte rodfrugter


Forret til nytårs aften:
Mørbradbøffer med bagte rodfrugter
Stegte svampe, bløde løg og bacon.

Da dette er en forret, så er der ikke så meget mad til hver person.  Så hvis dette ønskes som hovedret, skal man bare lave noget mere (det er jo logisk trylleklovn – hvem spurgte dig?)
Sådan anrettede vi forretten, de tre øverste er med det hele,
og de nederste er uden svampe

Her er hvad vi brugte til 12 personer:

Ingrediens                                
Mængde
Mørbrad
2 mørbrad
Løg
2 løg
Bacon
250g bacon i tern
Svampe
250g svampemix
Gullerøder
3 store
Rødbede
3 aflange
Pastinak
3 stk
Olie
Til stegning og bagningen af rodfrugterne
Salt / Peber
Til at smage til

Start ud med at lave rodfrugterne, da det er dem der tager længst tid:
Skræl gulerødder, rødbeder og pastinakker, og del dem på langs 2 gange (så fx en gulerod, bliver til 4 stænger), og hold dem gerne adskilt, ellers farver rødbeden det hele.
Nu skal rodfrugterne så have olie og 1 spsk. Salt pr. Rodfrugt (altså 1 spsk. til gulerødderne, 1 spsk. til rødbeder og 1 spsk. til pastinakkerne), dette kan man gøre på bordet, i en frostpose, i en bøtte eller hvad man nu lige har lyst til. 
Når rodfrugterne har fået salt og olie kommes de i et ildfast fad (brug eventuelt stanniol / sølvpapir til at lave ”rum” de forskellige rodfrugter kan være i). Dette kommes i en 200grader varm ovn (selvfølgelig er den varm – er du ikke gået endnu?) (ca. 180grader varmluft) hvor de for lov til at bage i 30-45 min (kommer an på størrelsen og mængden af rodfrugter). Man kan også komme lidt vand ned til rodfrugterne inden de kommer ind i ovnen. Når rodfrugterne er møre, er de nok.

Imens vi venter på rodfrugterne bliver færdige, går vi i gang med resten.
Hvis der stadig er sener på din mørbrad, så skal de lige fjernes engang. Skær mørbraden i 1,5 – 2 cm tykke bøffer, tryk dem lidt flade, og krydre dem med salt og peber.

Der er nu to ting man kan gøre:
  1. Steg bacon og løg først og derefter kom mørbradbøfferne på panden.
  2. Steg mørbraden og derefter løg og bacon.

Jeg foretrækker ’1’, så jeg kan stege mørbraden i baconfedtet (mmm baconfedt). Derfor har jeg skåret løgne i fine ringe, varmet en pande, kommet lidt olie på panden, og stegt løg og bacon, så løgene har fået lidt farve og baconen stadig er lidt blød. Tag løg og bacon af panden og hold det varmt (fx kom det ind til rodfrugterne, eller pak det ind i staniol og kom det i microovnen, men for guds skyld lad være med at starte den). Nu skal mørbradbøfferne på panden, og hvis der er plads til det så kom svampene sammen med bøfferne, ellers start endnu en pande op og steg svampene der.


Velbekomme!




Tips!:
Man behøver ikke en svampemix, man kan også sagtens bare bruge champignonger, eller andre svampe man nu kan lide. Jeg kan bare godt lide det lidt varieret, når de bare til som tilbehør.
Man kan også bruge andre rodfrugter end dem jeg lige har nævnt, Selleri fx er meget lækkert til, og man kan også presse et fed hvidløg sammen med rødbederne hvis man vil det.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål