Nytårsmad 3.0 - Del 2/3 - Hovedret (Wellington)

Hip hurra og godt nytår! 

Så skal det fejres, at vi er på vej ud af det gamle år og ind i det nye, og som alle ved, bliver det gjort bedste med lækker mad!

Aftenens menu: 
Forret - Hummer bisque
Hovedret - Beef Wellington 
Dessert - Chokolade / Champagne fromage med kransekagebund






Fy for en omgang, lad os så komme igang :-) 

Hovedretten :
Til 4 personer




Til dette fantastiske stykke kød fik vi en whisky sauce, hjemmelavet fritter og Coleslaw. Jeg gennemgår her hvordan kødet bliver lavet, så kommer det andet nok en anden god gang ;-) Man skal jo have noget at glæde sig til :-D





Vi skal bruge:
  • ca. 1 kg afpudset og afskåret Oksemørbrad
  • 700g. Champignon
  • Sennep (må ærligt sige jeg ved ikke hvor meget jeg brugte)
  • 200g serrano skinke
  • En rulle butterdej (Jeg vil lave den selv næste gang)
  • Salt, peber, olie & æg (æg til pensling)
Vi havde købt 1,7 kg mørbrad, men vi valgte at skære det nederste og 'hovedet' af så stykket passede til butterdejen (næsten). Det kan stærkt anbefales af skære mørbraden til så den passer til butterdejen.

Lad os komme igang.
  1. Krydr mørbraden med salt og peber, og brun den på en varm pande.
  2. Tá den af panden og smør den ind i sennep (så suger den noget af smagen til sig)
  3. Hak champignonernefint som muligt (brug blender eller foodprocessor hvis man har)
  4. Kom champignonerne på en tør pande, og steg så meget væske ud som muligt (dog uden at brænde på)
  5. Tá det af panden og lad det køle ned.
  6. Lig et godt stykke film ud på et skærebræt, og lig skinken derpå som et gulv.
  7. Smør den afkølede champignonmasse på skinkegulvet
  8. Placer mørbraden på champignonmassen.
  9. Brug filmen, til at pakke mørbraden stramt ind (lige som jeg gjorde ved Kyllingepølsen
  10. Lig den på køl eller i fryseren, til massen er fast (dog undgå det fryser)
  11. Lig Butterdejen på et stykke film, og lig derefter mørbraden derpå.
  12. Pak den stramt ind, og skær eventuelt resterende butterdej fra. (sørg for at den er ordentligt lukket i siderne, ellers kan en sprække).
  13. Pensel den med æg
  14. Kom Wellingtonen i et stort ildfast fad, eller på en bradepande (Jo mere varme der kan komme rundt om den, jo mere sprød bliver butterdejen)
  15. Bag den i 30-40 min. i ovnen på 200 grader (jeg anbefaler varmluft, så varmen kommer rundt om Wellingtonen og ikke kun på toppen)
  16. Tá den ud af ovnen, og lad den trække i 10 min inden den skæres ud (meget vigtigt!)
Serveret med coleslaw, fritter og whisky sauce.


Velbekomme!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål