Nytårsmad 3.0 - Del 1/3 - Forret (Hummer Bisque)

Hip hurra og godt nytår! 

Så skal det fejres, at vi er på vej ud af det gamle år og ind i det nye, og som alle ved, bliver det gjort bedste med lækker mad!

Aftenens menu: 
Forret - Hummer bisque
Hovedret - Beef Wellington 
Dessert - Chokolade / Champagne fromage med kransekagebund





Fy for en omgang, lad os så komme igang :-) 

Forret :
Til 4 personer


Vi skal bruge:
  • 2 frosne hummere 300g
  • 1 stk. løg
  • 1 mellemstor gullerod
  • 3 fede hvidløg
  • 50g Tomatpuré
  • 2 tsk. Paprika (kun for farvens skyld)
  • 1/2 L Hvidvin
  • 1/2 dl. Cognac
  • 1/2 L Fiskefond
  • 1 L vand (eller vand fra hummerne)
  • 1/4 - 1/2 L. Fløde

Vi havde købt to frosne hele hummere på 300 g. stykket, (der desværre var kogt i forvejen, men det smagte nu fantastisk alligevel) og vi skal bruge det hele til bisquen :-)

  1. Tá så meget kød som muligt ud fra skallerne, der er et utal af videoer på Youtube. (Hvis hummeren er kogt på forhånd, skal den bare tøes op og skilles ad. Er den frisk, skal den koges først). Gem kødet til senere, samt alt det væske der er med.
  2. Knus skallerne så meget som muligt, så de ikke fylder så meget. 
  3. Varm en gryde med noget olie i. Olien skal være varm som bare f@&%€$. 
  4. Kom alle skallerne ned i gryden, og lad det stå (under omrøring fra tid til anden) i 5-10 min.
  5. Kom tomatpuré ved, det skal lige brænde lidt på bunden et lille minuts tid for af afgive den gode aroma.
  6. Kom løg, hvidløg, gulerødder og paprika i. 
  7. Flamber blandingen i en god Cognac (pas på, flammen er større end man skulle tro)
  8. Kom hvidvin, fiskefond og vand fra hummeren ved. 
  9. Lad det koge i 25 min
  10. Si bisquen fra, og lad skallerne dryppe af, (det ligger stadig masser af nam nam i blandingen). Der er ca. 1,2 L. Tilbage
  11. En times tid inden servering, koges bisquen op, med fløden. Dette koges ned til ca. 1 L. (Smag til med salt og peber)  
  12. 5 min. Inden servering slukkes for bisquen, og hummerkødet kommes i.

Serveres med hvidløgsbrød.

Velbekomme!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål