Eksperiment kyllingebryst med porre"puré", dildris og tomatsovs i tomat

Jeg var lidt i det eksperimenterende hjørne, med en masse elementer og måder at lave denne ret på, som jeg ikke havde prøvet før. Meget kunne gå galt, men det endte nu ud med et udmærket resultat.





3-4 personer
Tomatsovs:




  • 6 stilk Tomater
  • 1 fed Hvidløg
  • Krydderier (basilikum, timian, rosmarin. hvad man nu kan lide og har)
  • Salt, Peber, Olie
Vi starter ud med tomatsovsen, da den bare skal være klar til når kyllingen skal i ovnen:

  1. Skær toppen af tomaterne og gem toppen som låg.
  2. Udhul tomaten (gem indmaden), pas på der ikke går hul i siden eller bunden af tomaten (jeg brugte en ske).
  3. Blend tomatindmaden med de resterende ingredienser.
  4. Kom tomaterne i et lille ildfast fad og fyld dem med tomatmassen.


Kylling:

  • 4 Kyllingebryster
  • 1/2 Porre
  • 1 spsk. Cremefraiche
  • 1,5 pakke Bacon (200g) (hvis man ikke har noget imod at kyllingen ikke er 100% dækket, kan man sagtens nøjes med 1 pakke)
  • Salt, Peber
Sørg for at ovnen er varm (180 grader varmluft, 200 grader normal), inden trin 7.
  1. Skær porren i mindre stykker
  2. Blend den sammen med cremefraiche, salt og peber
  3. Skær kyllingen, så den kan åbnes som en bog
  4. Fyld kyllingen med porremassen
  5. Pak dem ind i bacon
  6. Brun dem på en pande (høj varme og kort tid, de bliver færdige i ovnen)
  7. Kom dem i et ildfast fad.
  8. Stillet i en forvarmet ovn i 25-30 min.


Ris:
  • 1 krus Jasmin ris
  • 2 krus Vand
  • Salt
  • En håndfuld dild

    1. Kom ris, vand og salt i en gryde
    2. Bring det i kog og skru ned for varmen
    3. Lad det simre i 8-10 min (indtil vandet ser ud til at være væk)
    4. Hak dilden
    5. Når risene har simret, blandes dilden med risene
    6. Lad det trække i 10 min.

    Tricket her er som så mange andre madretter, at have overblik over hvornår hvad er færdigt, så man ikke kommer til at servere koldt mad :-)

    Velbekomme!



    Kommentarer

    Populære opslag fra denne blog

    Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

    Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

    Pimp din kartoffelmos med kål