Saftig laks med squash og nye kartofler
Saftig laks med squash og nye kartofler
Samt asparges med bid i.
Jeg fik sådan lyst til noget fisk, og så havde jeg set Jamie
Oliver lave sådan en spændende ret hvor han lavet noget squash med hvidløg,
mynte og chili, så det blev jeg lige enig med mig selv om at jeg ville prøve :D
Til 2 personer
Ingredienser
|
Mængde
|
Laksestykker
|
2 stk. Med skin(250g i alt)
|
Squash
|
1 stk
|
Hvidløg
|
2 fede
|
Chili
|
1 stk (alt efter hvor stærk den
er og hvor meget du kan klare. Retten skal ikke brænde munden ud på dig, men
den må godt varme godt)
|
Dild
|
1 potte (dem man køber i
butikkerne)
|
Nye kartofler
|
1 kg
|
Asparges
|
200g
|
Salt, peber, olivenolie og
rosmarin
|
Vi starter med:
At skylde kartoflerne grundigt og hvis der er nogle store
iblandt, så skær dem i mindre stykker. Kartoflerne sætter over kog, og skal stå
og koge i 10 min.
Imens:
Kartoflerne venter på at koge krydre man laksestykkerne med
salt peber og rosmarin (ikke mere end en halv tsk. til dem begge), og sæt en
pande over (medium varme, eller ryger køkkenet til . . . . .). Når panden er
dejlig varm, kommer man lidt olie på, og ligger laksen med skinsiden ned af på
panden. Den skal stå i 10 min sådan uden at blive vendt.
Jamen så kan vi ligeså godt:
Gå i gang med squashen. Skyld den godt, og skær den i
skiver. Hvis man har et mandolinjern eller en foodprocessor så bare brug den,
det er meget lettere. Varm en pande godt op, næsten wok varm, da de næsten skal
fritere lidt i olien. Kom olie på panden, og smid / kast / lig squashen derpå.
Rør lige engang rundt eller to, og pres så de hvidløget ned til squashen og
bland rundt (glem endelig ikke at krydre med salt og peber). Efter 4-5 min.
kommer man chili og halvdelen af dilden på panden (som man har finhakket
forinden). Rør det godt rundt, og smag til igen med salt og peber.
Når:
Kartoflerne er færdige, så slukkes der bare for varmen, og
de kan få lov til at stå nede i vandet og blive helt færdige (og lige inden man servere dem, så hakker man lige resten af dilden, og blander det med kartoflerne).
Når laksen har fået 10 min. på den enen side, så vendes den
lige til den får en fin skorpe (ikke for længe, for så bliver den tør. Det er
svært at give et tidspunkt på hvor lang tid den skal have, da det kommer an på
hvor tyk laksen er, hvor varmt den har haft det på panden osv. Det vigtigste er
bare at den er gennemstegt)
Når man vender laksen, tager man og sætter en gryde over med
noget vand i. Når dette koger skal aspargesende ligges deri i 1 min. (husk at
knække det hårde af enderne væk, det smager ikke altid lige heldigt).
Jeg tror det var det hele :-)
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar