Lækker sommerbryst med citron
Lækker sommerbryst med citron
Samt frisk salat, og lækre kartofler
Sommeren er her,
så der er slut med flæskesteg og brun sovs (HaHaHa som om). Så hvad skal man så
lave?
Her er mit bud
på noget lækkert i sommertiden.
Til 6 personer (med masser af rester)
Ingredienser
|
Mængde
|
Nye
kartofler
|
2
kg
|
Kyllingebryster
|
1,5 kg
|
Baconskiver
|
1
pakke (150g)
|
Citron
|
1 stk.
|
Olivenolie
|
1-2
dl
|
Salvie
|
10-20 blade
|
1. Citron olie
Jeg starter nogle timer før (kan sagtens gøres sagen inden) med at presse citronen og blande det med olien, så det kan stå og blive en lækker citron olie.
Jeg starter med at skylde kartoflerne så der ikke er noget jord på dem, derefter koger jeg dem i 10 min. og lader dem ligge i vandet i yderligere 5 min.
Jeg skære kyllingebrysterne i passende stykker (dvs. jeg deler dem i 2-3 stykker alt efter hvor store de er) og bruner dem på en varm pande med smør og citronolien (og salt og peber).
Når brysterne er
brunet af, kommer jeg et stykke bacon over dem (binder dem eventuelt fast med
lidt snor, eller en tandstik) og ligger dem i et ildfast fad. Her kommer jeg så
citronolie, over dem og drysser med salviebladene derover.
Samtidig hælder
jeg vandet fra kartoflerne, og kommer dem op i et ildfast fad, hvor jeg blander
dem med olie (ikke citronolien), salt, peber og timian (man kan også bruge salvie hvis man
har mere af det).
Alt dette kommer
jeg så i en ovn, som er 175 grader varm på varmluft (200 grader normal ovn), i 25
minutter.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar