Svinekoteletter med Rodfrugtepuré
Svinekoteletter med Rodfrugtepuré
Jeg så et
program med Jamie Oliver hvor han lavede en noget krydret salt, som han anbefalede
man brugte til Svinekoteletter, så det tænkte jeg at det ville jeg da lige
gøre.
Til 4 Personer
Ingredienser
|
Mængde
|
Havsalt
|
½
DL
|
Appelsin
skrald
|
1 spsk.
|
Revet
ingefærd
|
1
tsk.
|
|
|
Svinekoteletter
|
4
stk.
|
|
|
Rodfrugtemix
|
1.5
kg
|
Bagekartofler
|
0.5 kg
|
Madlavningsfløde
|
¼
L
|
Timian,
salt & peber
|
|
Et saltet fix:
Start ud med at
lave saltet. Det kan laves i store portioner, og holder længe. Den
potionsstørrelse jeg har lavet her, er nok til mange korteletter.
Men det er
egentlig ret simpelt, bland appelsinskrald og ingefærd i en morder og kom havsaltet derned. Bland det godt og
grundigt. Hvorefter man ligger det på noget sølvpapir, som man kommer på en lun
pande (for
at få alt fugten væk fra salten) HUSK at røre lidt rundt i saltet, så
det ikke brænder på.
Puréen:
Skrald
rodfrugterne og kartoflerne (jeg bruger kun bagekartofler, fordi det var hvad jeg lige
havde hjemme, man kan også sagtens bruge almindelige kartofler) og hak
dem groft. Kom dem ned i en gryde og kog dem møre sammen med salt, peber og
timian. Kog rodfrugterne møre, hæld
vandet fra, hæld fløden i, og puréer dem med en stavblænder. Smag til igen med salt, peber og timian.
Puréen bliver en
smule tynd, men dejlig cremet.
Salt svinet:
Kom
appelsinsalten og peber på begge sider af koteletterne, og start derefter en
pande op. Panden skal være varm, inden koteletterne kommer på. Kom noget olie
på panden, og steg koteletterne. Jeg lagde nogle friske salvieblade og lidt
rosmarin ned i olien inden koteletterne kom på panden, så der kom lidt mere
smag i olien.
Hej!
SvarSletSuper fin blog.
Har du en mail, hvor man kan kontakte dig?
Mvh Søren
FriendFood
Det kan du tro jeg har, du kan bare skrive til:
SvarSletCode478@gmail.com