Så'der løgsuppe - Soupe L'Oignon


Så'der løgsuppe – soupe L’oignon


Løgsuppe er en dejlig let, billig og utrolig velsmagende ret. Den egner sig godt som både forret og hovedret, så det er bare med at komme i gang.
Til 4 personer (forret)
Ingredienser
Mængde
Løg
1,5 kg
Oksefond / oksebouillon
1,5 L
Tør hvidvin
2 glas
Laurbærblade
3 stk.
Timian
Spsk.
Sorte peberkorn
5 stk.
hvedemel
2 spsk
Tør baguette flute
1 stk.
Smør
25g
Revet Cheddar
En lille håndfuld pr. tallerken
Parmesan
En lille håndfuld pr. tallerken

Suppen bliver til:
Da denne rets hovedingrediens består af løg, er der ingen grund til at spare der. Så hvis man kan få nogle gode økoløg, med masser af smag i, så skal man bare slå til.
Start ud med at skrald løgene og skær dem i fine tynde skiver (hvis man har et mandolinjern, så brug det). Smid løgene ned i en stor gryde, og svits dem langsom i smørret. Dette kan godt tage noget tid, da løgene skal være helt mørke og karamelliserede, og det kan godt tage en times tid. Jo mørkere løgene er jo mere ”mørk” og dyb smag giver det til suppen.
Imens man venter på at løgene bliver lækre mørke, så skær flutet op og kom dem i ovnen så de bliver tørre som tvebakker (sæt dem i ovnen, og så tænd dem på 150 grader, og når ovnen er 150 grader, så er de knastørre, hvis ikke så giv dem lige lidt mere)
Når løgene er som ønsket, så drys hvedemelet over, og lad det lige suge lidt af væsken (hvis der er noget) ellers risikere man at der kommer en masse klumper. Kom nu bouillonen i  suppen, og hvis man  har en lille gazepose eller tepose, så kom laurbærbladene, timian og peberkornene derned, og lig dem ned til suppen, hvis man ikke har en pose man kan komme det ned i, så bare kom dem ned i suppen, man skal bare være forberedt på at skulle fiske lidt efter blade og peberkorn bagefter (ellers kværn peberkornene, så er der ingen der kan se dem ;-) ). Så skal der bare en slat hvidvin i, og suppen skal stå i 20 min.
Imens suppen står og bliver lækker, så kan man varme ovnen op til 200 grader, får når suppen har stået i 20 min. laurbærblade, peber og timian op af suppen (hvis man kan) og så skal suppen ellers hældes op i tallerkner, hvorefter man placere en skive af det knastørre brød i suppen, og drysser med en osteblanding af cheddar og parmesan. Smid tallerkenerne i ovnen og sæt ovnen til grill. Når osten er smeltet og begynder at tage farve og bobler, så er suppen klar til at blive serveret.

Velbekomme!


Kommentarer

  1. Det ser supergodt ud - perfekt aftensmad til de kølige aftener :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål