Så'der løgsuppe - Soupe L'Oignon
Så'der løgsuppe – soupe L’oignon
Løgsuppe er en dejlig let, billig og utrolig velsmagende
ret. Den egner sig godt som både forret og hovedret, så det er bare med at
komme i gang.
Til 4 personer (forret)
Ingredienser
|
Mængde
|
Løg
|
1,5 kg
|
Oksefond / oksebouillon
|
1,5 L
|
Tør hvidvin
|
2 glas
|
Laurbærblade
|
3 stk.
|
Timian
|
Spsk.
|
Sorte peberkorn
|
5 stk.
|
hvedemel
|
2 spsk
|
Tør baguette flute
|
1 stk.
|
Smør
|
25g
|
Revet Cheddar
|
En lille håndfuld pr. tallerken
|
Parmesan
|
En lille håndfuld pr. tallerken
|
Suppen bliver til:
Da denne rets hovedingrediens består af løg, er der ingen
grund til at spare der. Så hvis man kan få nogle gode økoløg, med masser af
smag i, så skal man bare slå til.
Start ud med at skrald løgene og skær dem i fine tynde
skiver (hvis man har et mandolinjern, så brug det). Smid løgene ned i en stor
gryde, og svits dem langsom i smørret. Dette kan godt tage noget tid, da løgene
skal være helt mørke og karamelliserede, og det kan godt tage en times tid. Jo
mørkere løgene er jo mere ”mørk” og dyb smag giver det til suppen.
Imens man venter på at løgene bliver lækre mørke, så skær
flutet op og kom dem i ovnen så de bliver tørre som tvebakker (sæt dem i ovnen,
og så tænd dem på 150 grader, og når ovnen er 150 grader, så er de knastørre,
hvis ikke så giv dem lige lidt mere)
Når løgene er som ønsket, så drys hvedemelet over, og lad
det lige suge lidt af væsken (hvis der er noget) ellers risikere man at der
kommer en masse klumper. Kom nu bouillonen i
suppen, og hvis man har en lille
gazepose eller tepose, så kom laurbærbladene, timian og peberkornene derned, og
lig dem ned til suppen, hvis man ikke har en pose man kan komme det ned i, så
bare kom dem ned i suppen, man skal bare være forberedt på at skulle fiske lidt
efter blade og peberkorn bagefter (ellers kværn peberkornene, så er der ingen
der kan se dem ;-) ). Så skal der bare en slat hvidvin i, og suppen skal stå i
20 min.
Imens suppen står og bliver lækker, så kan man varme ovnen
op til 200 grader, får når suppen har stået i 20 min. laurbærblade, peber og
timian op af suppen (hvis man kan) og så skal suppen ellers hældes op i
tallerkner, hvorefter man placere en skive af det knastørre brød i suppen, og
drysser med en osteblanding af cheddar og parmesan. Smid tallerkenerne i ovnen
og sæt ovnen til grill. Når osten er smeltet og begynder at tage farve og
bobler, så er suppen klar til at blive serveret.
Velbekomme!
Det ser supergodt ud - perfekt aftensmad til de kølige aftener :-)
SvarSlet