Svøbt Kalvesteg


Svøbt Kalvesteg
Med hasselbagte kartofler



Bare fordi det smager fantastisk behøver det ikke være super svært at lave, så her er en opskrift på en kalvesteg der er super let at lave.

4 Personer
Ingredienser
Mængde
Kalvesteg
1500g
Bacon i skiver
5-6 stykker
Gulerødder
3 stk.
Løg
1 Stk.
Blåbær
½ kop
Timian
1 spsk.
Rødvin
1 dl.
Oksebouillon
½ L
Vand

Salt & peber

Smør

Mel



Hasselbagte kartofler
2 kg.

Stegen laves:
Start ud med at svøbe kalvestegen i bacon, og bind det sammen med husholdningsgarn (spørg mig ikke hvorfor det hedder det). Smelt en smule smør/magarine i en gryde, og brun stegen på alle sider. Imens stegen bliver brunet, kan man ordne grønsagerne, dvs. Skræld og skær dem i grove stykker. Når stegen er blevet brunet på alle siderne, skal fedtstoffet væk fra gryden, og gulerødder, løg, bær, timian, bouillon og rødvin tilsættes. Hvis væsken ikke dækker ca. Halvdelen af stegen, så tilsæt noget vand (og en sjat rødvin). Kom salt og peber ned i gryden og lad det koge i 1,5 – 2 timer (stegen må gerne vendes en gang i mellem).

Sååååååws:
Når kødet så er dejligt mørt, tages det op, og dækkes til (så den kan holde varmen, man siger gerne at en steg skal trække i halvdelen af dens forberedelsestid), for nu skal der laves sovs.
Si alt væsken fra gryden over i en lille gryde / kaserolle, og kog det ind til ½ L. Tilsæt derefter en smørbolle (smeltet smør og mel), fløden og smag til med salt og peber.

Hasselbagte Kartofler: 
Serveres med hasselbagte kartofler. Hvis man ikke ved hvordan de laves så kommer der hurtigt her, hold godt fast.
Skræld nogle mellemstofe kartofler, skær dybe riller i kartoflerne med 5mm’s mellemrum. Kom dem i et ildfast fad, og hæld olie, salt, peber og paprika over dem. I en 200grader varm ovn (180 varmluft) i 45 min.


Velbekomme!


 Tips:
Det er meget vigtigt for retten, at man drikker den rødvin som kommes ned til stegen, imens man laver retten. meget vigtigt! (brug dette som forklaring på hvorfor du bliver nød til at have et glas ;-) )

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål