Stegt kylling med 'Aioli'


Kylling med nye kartofler
og ’aioli’



Lækker let, og hurtig mad, til hvis man skal have gæster og ikke vil tilbringe hele tiden i køkkenet. Det eneste det kræver er at have forberedt aiolien og kyllingen (hvis den ønskes marineret). Jeg vil dog lige sige at min aioli er en lidt snyde aioli, da den ikke laves fra bunden :-)

Til 4 personer
Ingredienser
Mængde
Kylingebryster
6 stk.
Marinade
Nok


Hvidløg
3 fede
Majonaise
3 dl.
Salt
1 tsk.


Kartofler
500g nye
Persille
En god håndfuld, FRISK! hakket

Start nogle timer før:
Med at lave Aiolien (jo længere tid den står, jo mere smag for den). Det er egentlig meget simpelt, kom majonaisen ned i en skål, pres hvidløget ned i skåle, tilsæt salt. Og rør rundt. Kom noget plast film over, og stil der ind i køleskabet (der må gerne røres engang imellem, men det behøves ikke).

Hvis man ønsker at marinere sine kyllingebryster, så gør det nogle timer inden man skal lave maden (jo længere det ligger i marinaden, jo mere smag kommer ind i kyllingen). (hvad kan jeg bruge til marinaden? – lidt salt og peber, paprika, timian).

Nu skal maden laves:
Og så skal kartoflerne bare skylles rene for jord og sand, og så i en gryde med noget salt (hvis man har et blad eller to tørret laurbærblade, så kom dem ned i også) og kog kartoflerne.

Steg kyllingen, og når de er gennemstegte (kommer an på størrelsen, men se anvisningen på pakken, men normalt er det ca. 6-8 min. hver side på middel varme) skæres de halvt over, og pyntes med havsalt (det er så flot), groft kværnet peber og halvdelen af det hakkede persille.
Når kartoflerne er færdige, skal vandet væk (laurbærbladene fjernes), kom kartoflerne i en skål, og kom olivenolie, og resten af det hakkede persillen ned i og vend det med ynde, så kartoflerne ikke bliver til mos.

Brug aiolien som ”sovs” til kartoflerne.


Velbekomme!


Tips!:
Aioli smager fantastisk sammen med pomfritter, eller som dressing til en burger.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nytårs raclette med 3 slags marineret kød

Dybt undervurderet Rødkålssalat med appelsin

Pimp din kartoffelmos med kål