Fond og Suppe af kylling
Hvad gør jeg med resten af
kyllingen?
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, når jeg siger
at, nu hvor jeg laver så meget med kylling, så vil jeg lige vise hvad man kan
gøre med resterne.
Når jeg laver en hel kylling, så partere jeg den enden inden
eller efter den har været i ovnen ( koger du ikke en hel kylling – nej det gør
jeg ikke og jeg har ingen ide om hvorfor), og bruger skroget til at koge en
suppe / fond på, som jeg så kan bruge dagen efter eller fryse ned til senere
brug.
Hvis jeg bruger en forberedt kylling aka. En der har været i
ovnen. Så sørger jeg for at der ligger løg og gulerødder samt en halv til en
hel øl ned ved siden af kyllingen, så de er med til at give lidt smag til
kyllingen, og til den suppe jeg laver bagefter. Når kyllingen er færdig, hælder
jeg alt væsken fra kyllingen, og gemmer det. Når vi har spist kyllingen, skære
jeg resten af kødet fra og kommer skroget ned i en varm gryde (hvis der er
indmad med i kyllingen, så brun dem godt af her og kog dem med, de giver ikke
en smag af indvolde, men en mere kraftig smag til suppen) hvor jeg i forvejen
har gulerødder, løg (som minimum, hvis man har noget bladselleri, porre og
hvidløg så skader det overhovedet ikke), laurbærblade og timian der er brunet,
hvorefter der er kommet tomatpure og mel i. Når kyllingeskroget er kommer ned i
gryden, så hælder jeg væsken fra kyllingen (den fra starten) ned i gryden, og
fylder gryden med vand, indtil det hele er dækket.
Nu for suppen så lov til at stå og simre i 1 times tid på
svag varme, hvorefter den kommer igennem en fin si, og er klar til brug.
Hvis jeg partere kyllingen til at starte med, så kommer jeg
bare mere vand i, da jeg ikke har den dejlige væske fra en stegt kylling.
Hvad kan jeg så bruge denne suppe / fond til? Jo, du kan
eventuelt bruge den til en suppe, uuuuuh. Hvor man ikke skal gøre andet end at
komme nogle suppeurter ned i suppen, lad det koge, smag til med salt og peber,
og der er serveret.
Hvis man er så heldig at have noget kylling til overs. Så
pil det af benene, og hak det i mindre stykker. Så kan det nemlig bruges til
tarteletter, hvor man bruger fonden som sovs.
Kommentarer
Send en kommentar