Nytårs raclette med 3 slags marineret kød
Nytårsmarinade
Honningmarineret kalvekødet - Ølmarineret svinemørbrad - Gyrosmarineret kyllingebryst |
Nytår kræver dejlig lækker mad… Men når man ikke har tid til
at lave det og forberede inden aftenen, må man lave den selv J så det bliver til
raclette, men derfor er der ingen grund til at det skal være kedeligt, så
derfor marinerede jeg kødet… dagen før, 3 forskelige slags kød.
Jeg tager dem en af
gangen her. Først har vi Gyros marineret kyllingebryst.
Ingredienser:
|
Mængde
|
Kyllingebryst
|
1 kg
|
Hvidløg
|
2 pressede fede
|
Limesaft fra
|
1 stk.
|
Paprika
|
2 spsk.
|
Chilipulver
|
1 tsk.
|
Olie
|
5 spsk.
|
Salt og peber
|
|
Bland alle krydderierne sammen i en skål, og lad det stå
imens kyllingebrysterne bliver skålet i passende størrelser / strimler. Kom bland
kyllingen og marinaden godt sammen og kom det ned i en pose. Stil det i
køleskabet indtil det skal bruges.
Øl marineret
Svinemørbrad:
Ingredienser
|
Mængde
|
Svinemørbrad
|
1,2 kg
|
Stout øl
|
1 dl.
|
Appelsin
|
1 dl
|
Hvidløg
|
3 finthakket fede
|
paprika
|
1 tsk.
|
Frisk chili
|
1 tsk.
|
Tomatpure
|
2 tsk.
|
Lime saft
|
½ dl.
|
Salt peber
|
|
Samme fremgangsmåde som kyllingen, bland marinaden sammen
først, skær kødet i passende strimler, og bland det godt sammen og kom det hele
i en pose, og stil det i køleskabet til det skal bruges.
Så kom turen til
Honningmarineret kalvekød:
Ingredienser
|
Mængde
|
Kalvekød
|
1,5 kg
|
Olie
|
2 spsk.
|
Lime
|
½
|
Sennep
|
1 spsk.
|
Ketchup
|
8 spsk
|
Honning
|
8 spsk.
|
soyasouce
|
2 spsk.
|
Knust hvidløg
|
3 fede
|
Fint hakket løg
|
5 spsk.
|
Salt g peber
|
|
Igen starter vi ud med at lave marinaden. Hvis honningen er
meget hård, så kom marinaden i et vandbad, så den bliver lunet og honningen
begynder at blive blødere. Skær også her kalvekødet i passende strimler og
bland kødet med marinaden. Kom det ned i en pose, og stil det i køleskabet til
det skal bruges.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar