Flæskeburger med Coleslaw
Flæskeburger med Coleslaw
Og hjemmebagte boller
Her har vi så alt hvad der skal bruges til denne dejlige ret
til to.
Vare
|
Mængde
|
Spidskål
|
1 stk
|
Gulerøder
|
1-2 stk.
|
Løg
|
1 stk.
|
Mayonnaise
|
1 dl.
|
Eddike
|
1-2 spsk.
|
Sukker
|
1-2 spsk.
|
Flæsk
|
600 g
|
Laurbærblad
|
2 stk.
|
Hvede mel
|
450 g
|
Durum mel
|
175 g
|
Gær
|
25 g
|
Vand
|
3 - 3,5
|
Sukker
|
1 spsk.
|
Olie
|
2 spsk.
|
Agurk
|
0.5 stk.
|
Tomat
|
4 stk.
|
Salt og peber
|
Coleslaw:
Start
med at blande mayonnaise, eddike, sukker og salt (1/4 tsk.) i en skål, smag
til, den skal være sød og syrlig på samme tid. Hak løg fint og blande det i
dressingen.
Halver
kålen, fjern roden /enden / eller hvad den hedder, og hak det i små stykker. Riv gulerødderne og hæld det hele i en stor
skål. Hæld dressingen over kålblandingen og bland godt. Stil coleslawen i køleskab til den skal serveres.
Burgerboller:
Gæret røres ud i det lunkent vand sammen med salt (1 1/2 tsk), sukker og
olie. Durummel og hvedemel tilsættes og det hele røres godt sammen i skålen, og
når det er muligt så kom det ud på bordet og ælt det i 5 min. kom det tilbage i
skålen og lad det hæve i 30 minutter. Form dejen til 6 flade boller på ca. 10
cm. i diameter. Læg dem på en bageplade og lad dem hæve under et viskestykke i
1½-2 timer (indtil de er den tykkelse man ønsker, husk de hæver også lidt inde i ovnen).
Bag ca. 15 minutter ved 225 grader (200 grader varmluft).
Flæsk:
Kom flæsket i en gryde og brun det. Når kødet er brunet, kom
laurbærbladene ned til kødet og dæk kødet med vand, og lad det simre (småkoge)
i 30 min., hvorefter det skal på en rist og ind i ovnen (200 grader, 180 grader
varmluft) i 15 min.
Skær Agurk og tomat i skiver, og så er det ellers bare at komme igang med at spise.
Velbekomme!
Tips!:
Bollerne smager også fantastisk dagen efter til frokost, med coleslaw og pålæg.
Kommentarer
Send en kommentar