Nytårsmad 3.0 - Del 3/3 - Dessert (champagne&chokolade Dessert)
Hip hurra og godt nytår!
Så skal det fejres, at vi er på vej ud af det gamle år og ind i det nye, og som alle ved, bliver det gjort bedste med lækker mad!
Aftenens menu:
Forret - Hummer bisque
Hovedret - Beef Wellington
Dessert - Chokolade / Champagne fromage med kransekagebund
Fy for en omgang, lad os så komme igang :-)
Så kom turen til desserten, nok det projekt der tog længst tid at lave. For at få kagen til at se ud som den nu gjorde, brugte vi (min svigerinde og jeg) et lille rør til, at lave midten af kagen. Først lavede vi en lille portion champagne mousse (det er nok tættere på en fromage), kom det i den inderste del af kagen, lod det sætte sig, og derefter lavede vi en lille portion chokolade mousse (igen, nok mere fromage) og kom dette ovenpå champagne moussen. Når dette havde sat sig, tog vi røret ud af midten, og gjorde det samme endnu engang (men omvendt, chokolade først derefter champagne). Tadaa!
Den inderste moussemasse |
Som et lille fif, så ville jeg server denne portions størrelse til 8 mennesker i stedet for 4. Efter det måltid vi i forvejen havde fået, spiste vi med nød og næppe et enkelt stykke.
Jeg har her grundmængderne til de forskellige lag, så kan man selv halvere :-)
Til bunden:
- 300 g rå marcipan
- 150 g sukker
- 1-2 æggehvider
- Chokolade (nok til et tyndt lag)
- Rør æg og sukker sammen, og lad det stå til sukkeret er opløst (tager ca. 60 min.)
- Ælt sukkermassen og marcipanen sammen.
- Kom det i formen og kom det i ovnen, 220 grader
- Efter 10 min. (eller det er gyldent) tages de ud.
- Smelt chokoladen, og hæld over.
Chokolade moussen:
- 200 g chokolade (omkring 50%, 70% chokolade bliver meget intenst)
- 3 dl fløde
- Saft og skrald fra 1 appelsin
- 2 blade husblas
- Læg husblassen i iskoldt vand i 10 min. (stil det eventuelt i køleskabet)
- Smelt chokoladen, sammen med 0.5 dl af fløden. (brug mikroovn eller et vandbad)
- Kom saften fra appelsinen ned i en lille gryde og lun det op.
- Pres lidt af det overskydende vand ud af husblassen og lad det opløse i appelsinsaften. (lad det ikke blive for varmt)
- Pisk fløden til skum
- Når chokoladen og husblassen er fingervarmt, blandes det sammen.
- Bland chokolademassen sammen med fløden (tá noget af skummen over i chokolademassen, og derefter chokolademassen over i skummen, men vær forsigtig, ellers forsvinder alt luften)
- Bland appelsinskralden i massen.
- Hæld massen i den ønskede form, og lad det køle i 2 timer.
Champagne Mousse:
- 3 dl Champagne
- 0.5 L Fløde
- 5 husblas
- Læg husblassen i iskoldt vand i 10 min. (stil det eventuelt i køleskabet)
- Lun 1 dl champagne og opløs husblassen heri
- Bland den resterende champagne heri
- Pisk fløden
- Bland det sammen
- Hæld massen i den ønskede form, og lad det køle i 2 timer.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar