Glaseret hamburgeryg
Glaseret hamburgerrygMed flødekartofler
Mmm så er det tid til lidt hamburgerryg.
Til 6 personer
Ingredienser
|
Mængde
|
Hamburgerryg
|
1.7 kg
|
Bagekartofler
|
1.5 kg.
|
Gulerødder
|
5 stk
|
Løg
|
2 stk
|
Porre
|
1 stk
|
Madlavningsfløde
|
1 L
|
Salt, peber og muskatnød
|
|
Brun farin
|
2 spsk.
|
Sennep
|
2 spsk.
|
Ketchup
|
2 spsk.
|
Honning
|
1 tsk.
|
Olie
|
En tjat
|
Nogle timer inden jeg begynder, starter jeg med at lave min
glasur, som består af, honning, brun farin, sennep, olie og ketchup. Det skal
blandes godt sammen, og alt sukkeret skal helst være oplæst inden det skal på
hamburgerryggen.
Jeg starter ud med at lave flødekartoflerne, det gør jeg ved
at snitte det hele i passende størrelser (kartofler, gulerødder, pore og løg),
derefter kommer jeg det hele ned i et ildfast fad, som jeg fylder med dejlig
fløde (jeg brugte en liter og det var en halv for meget, eller det vil sige,
det tog bare meget lang tid for det at blive rigtig færdig), salt peber og
muskatnød.
Inden jeg sætter flødekartoflerne i ovnen (200 grader i 50
min.) , tager jeg en stor gryde, og smider hamburgerryggen derned sammen med en
øl og dækker med vand. Det skal bare stå og koge i 45 min. tid, eller indtil centertemperaturen
er 60 grader. Når jeg sætter hamburgerryggen over, sætter jeg samtidig
flødekartoflerne i ovnen.
Når hamburgerryggen har den rigtige temperatur, så skal den
tages op af vandet, og glaseres med den glasur vi lavede tidligere. Det hele
skal så i ovnen i 5-10 min.
Kommentarer
Send en kommentar