Lækker frisk Pizza
Pizza tid
Er der noget end en god hjemmelavet pizza? Det skulle da
lige være to hjemmelavede pizzaer :-D
Jeg vil her, ikke skrive nogle mængder på fyldet, for det er
smag og behag.
Men til dejen kommer der dog mål på.
2 (små) pizzaer
Ingradienser
|
Mængde
|
Hvedemel
|
300g
|
Durum mel
|
200g
|
Lunken vand
|
3 dl
|
Oliven olie
|
2 spsk
|
Gær
|
15-25g
|
Salt
|
½ tsk.
|
Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel
samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den
føles passende. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig
og elastisk.
Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer
eller
natten over i køleskabet.
natten over i køleskabet.
På pizza nr. 1 er der:
- · Kartofler
- · Ricotta
- · Oliven
- · Olivenolie
- · Salt, timian, rosmarin
På pizza nr. 2 er der:
- · Tomat
- · Ricotta
- · Squash
- · Chorizo pølse
- · Olivenolie
- · Salt, peber
Kom pizzaerne i ovnen der skal have alt hvad den kan klare i
12-15 min. Jeg har min ovn på 225 varmluft, og bager pizzaerne hver for sig.
Velbekomme!
Jeg takker Brødrene Prise for denne lækre opskrift på
Pizzabund.
Tips:
Man kan sagtens komme noget grahamsmel i, og så brug mindre hvedemel og durum.
Kommentarer
Send en kommentar