Svøbt Kalvesteg
Svøbt Kalvesteg
Med hasselbagte kartofler
Bare fordi det smager fantastisk behøver det ikke være super
svært at lave, så her er en opskrift på en kalvesteg der er super let at lave.
4 Personer
Ingredienser
|
Mængde
|
Kalvesteg
|
1500g
|
Bacon i skiver
|
5-6 stykker
|
Gulerødder
|
3 stk.
|
Løg
|
1 Stk.
|
Blåbær
|
½ kop
|
Timian
|
1 spsk.
|
Rødvin
|
1 dl.
|
Oksebouillon
|
½ L
|
Vand
|
|
Salt & peber
|
|
Smør
|
|
Mel
|
|
|
|
Hasselbagte kartofler
|
2 kg.
|
Stegen laves:
Start ud med at svøbe kalvestegen i bacon, og bind det
sammen med husholdningsgarn (spørg mig ikke hvorfor det hedder det). Smelt en
smule smør/magarine i en gryde, og brun stegen på alle sider. Imens stegen
bliver brunet, kan man ordne grønsagerne, dvs. Skræld og skær dem i grove
stykker. Når stegen er blevet brunet på alle siderne, skal fedtstoffet væk fra
gryden, og gulerødder, løg, bær, timian, bouillon og rødvin tilsættes. Hvis
væsken ikke dækker ca. Halvdelen af stegen, så tilsæt noget vand (og en sjat
rødvin). Kom salt og peber ned i gryden og lad det koge i 1,5 – 2 timer (stegen
må gerne vendes en gang i mellem).
Når kødet så er dejligt mørt, tages det op, og dækkes til (så
den kan holde varmen, man siger gerne at en steg skal trække i halvdelen af
dens forberedelsestid), for nu skal der laves sovs.
Si alt væsken fra gryden over i en lille gryde / kaserolle,
og kog det ind til ½ L. Tilsæt derefter en smørbolle (smeltet smør og mel),
fløden og smag til med salt og peber.
Serveres med hasselbagte kartofler. Hvis man ikke ved
hvordan de laves så kommer der hurtigt her, hold godt fast.
Skræld nogle mellemstofe kartofler, skær dybe riller i
kartoflerne med 5mm’s mellemrum. Kom dem i et ildfast fad, og hæld olie, salt,
peber og paprika over dem. I en 200grader varm ovn (180 varmluft) i 45 min.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar